Peer-study-teams En De Volwassen Leerling

Ontdekken hoe volwassenen leren is meer dan alleen een educatieve obsessie van wetenschappers en universiteitsprofessoren. Als alternatief is het een belangrijke inspanning in de natuurlijke omgeving van vandaag, wanneer begrip essentieel is voor bedrijven om agressief en vooruitstrevend te blijven. Voor meer informatie klik hier https://eureka-examens.nl/examenlocaties/

Sir Malcolm Knowles, de “vader” van het ontdekken van volwassenen, roept 4 principes op:

Ouderen denken er het meest over na om onderwerpen te vinden die een snelle relevantie en indruk hebben op hun carrière of individueel bestaan.
Volwassenen moeten in hun instructie worden gekoppeld aan de organisatie en analyse.
Ontmoeting (inclusief problemen) vormt de basis voor het begrijpen van dingen om te doen.
Het volwassenenonderwijs is eerder probleemgericht dan inhoudsgericht.

Om krachtig te zijn, zal elk leer- en onderwijsinitiatief deze concepten moeten bevatten. Peer-ontdekkingsgroepen, zoals bedoeld met het Peer Mastering Institute voor administratieve ontwikkeling, voldoen aan en voldoen aan deze vier regels.

Principe # 1: Succesvol ontdekken heeft een snelle relevantie en effect. Volwassenen willen graag weten hoe ze een direct probleem in hun carrière kunnen oplossen. De beheerders die naast elkaar komen, produceren hun peer-mastering-groep rondom een ??bepaalde actuele module die just-in-time informatie en vaardigheidsopbouw moet bieden die hen zal helpen om beter om te gaan met een huidige kantooruitdaging.

Basisprincipe # 2: nuttig ontdekken is zelfsturend. Volwassenen willen verantwoording afleggen voor zijn of haar ontdekkingskeuzes. Peer-ontdekkingsgroepen zijn zelfsturend. De bestuurders ontdekken zelf dat hun ontdekkingsbehoefte het resultaat moet zijn van een uitdaging op de werkplek die hen niet kan helpen. Ze onmiddellijk de gestructureerde dialoog van uw moeilijkheid. Ze selecteren de informatie en competenties die ze willen adopteren en gebruiken.

Principe # 3: Effectief studeren bouwt voort op ontmoeting. Volwassenen hebben veel informatie uit praktijkervaring. Ze moeten alles delen wat ze weten, zodat ze met die kennis kunnen profiteren. Als het juiste ecosysteem wordt aangeboden, kunnen volwassenen ook van elkaar beheersen. De eerste peer learning-teamsessie begint door de klanten te laten vaststellen, evalueren en precies onderzoeken waar ze een probleem op de werkplek verkeerd hebben aangepakt of onvoldoende hebben aangepakt. Dit sorteert de basis voor latere bespreking van uw roottriggers van het probleem en optietechnieken om ervoor te zorgen.

Kort na experimenten met periode één en twee, spiegelen de managers hun praktische ervaring en strategie hoe ze hun techniek op de lange termijn zullen veranderen om het specifieke probleem onder de gedachte aan te pakken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *